See uus rannaküla kujundati ideaalseks

See uus rannaküla kujundati ideaalseks

This New Coastal Village Was Designed Be Picture Perfect

Kaksteist aastat tagasi hakkas arendaja Rick Caruso ette nägema linnakeskust linnale, millel polnud keskust: Vaikse ookeani Palisades, Malibu ja Santa Monica vahel asuv Los Angelese mereäärne kogukond, kus olid mõned linna jõukamad elanikud, kuid jaemüügi viis oli väike või restoranides. Caruso, kelle samanimeline ettevõte on ehitanud mõned L.A. edukaimad segakasutusega vabas õhus asuvad kaubanduskeskused, sealhulgas Grove, kus külastatakse päevas rohkem külastajaid kui Disneylandis, teadis seda nähes võimalust. Ta teadis ka väljakutset.

Vaikse ookeani Palisade elanikud tegid algusest peale selgeks, mida nad Caruso Palisades Village'ist ei soovi: teemapark. Caruso ja tema meeskond pidasid keskkooli võimlas raekoja koosoleku, kus kohalikud avaldasid muret ja meeskond tegi märkmeid. Nad ei tahtnud terve päeva jooksul autosid ja veoautosid sisse ja välja. Nad tahtsid keskust, mis oleks sujuvalt ühendatud naabruskonnaga - midagi, mis näis olevat aja jooksul orgaaniliselt arenenud. Vahepeal oli meeskonnal meeles veel üks kõrge eesmärk: Palisades Village'ist sai riigi esimene LEED Gold sertifitseeritud maapealne äripiirkond. Idee oli kogukonda kureerida, mitte luua, ütleb Caruso arhitektuuri juht Dave Williams, mis on oluline erinevus. Me ei ehitanud midagi inimestele minemiseks, vaid olemasolevale turule. Kuid meil oli ka oma nägemus.



kass pissib põrandal pesakasti kõrval
Pilt võib sisaldada ruumi siseruumides asuvat mööblitooli söögitoa sisekujundust ja kööki

Kohandatud Palisades Village'i kodu köök ja söögituba. Kogu küla kujundati nii, et selle elanikud oleksid kõigest meelest läinud.

Foto: Palisades Village'i nõusolek

Kujundusprotsessi osana sõitis meeskond riigi mõnele jalutatavamale linnatänavale, sealhulgas San Francisco Fillmore'i tänavale ja Bostoni Newbury tänavale, et uurida poe laiuseid, sügavust, fassaadi ja segusid. Nad ammutasid naabruskonna California rannikuarhitektuurist küla, mis oli kaetud avatud terrasside, maastikukujundusega rõdude, telliskivisillutistega - kõigepealt L.A.-ga - ja tänavalaternatega, mis olid inspireeritud Caruso poolt St.-Tropezis nägemisest. Katuseliinid olid järk-järgult jagatud ja üht ja sama arhitekti ei ole projekteeritud kahte külgnevat hoonet. Elukoha poole pöörduvate kaupluste fassaadide kujundamiseks toodi elamuarhitekt, samal ajal kui jalgratta ühiskasutusprojekti, mis võimaldab külalistel rattaid laenata - isegi üleöö - võimaldab concierge-programm, mis toimetab pakke koju või autosse. Küla rohelises piirkonnas korraldatakse kogukonnaüritusi, kus on ka 77 erinevat puu- ja taimeliiki, et aidata rahuldada naabruskonna muret valguse ja müra pärast.

kauplustega ääristatud tellistest rada

Ainult jalakäijatele mõeldud telliserada Palisadesi külas, kus sama arhitekt ei kavandanud kahte külgnevat hoonet.

Foto: AVABLU / Ryan Forbes